Tuesday, August 19, 2008

kísértetek éjszakája I.

a kínai holdév 7. hónapja a szellemeké. megnyílnak a túlvilág kapui és a holt lelkek kiözönlenek az élők közé, hogy 30 napon át dorbézoljanak. halandóknak ebben az időszakban nem szerencsés házasodni, költözni, kórházba, strandra menni stb., de ajánlatos áldozatokkal (étellel, itallal, füstülőkkel) engesztelni az elhunytakat, illetve megemlékezni az ősökről.

az egyik legnagyobb mulatság keelung kikötővárosban (tajpejtől kőhajításnyira) zajlik. a hónap 14. napján (idén ez aug 14.-re esett) a tucatnyi helyi befolyásos klán felvonuláson verseng egymással, hogy ki tudja jobban szórakoztatni az élőket és a holtakat.

bővebben a fesztiválról és a szellem hónapról itt és itt, sajnos csak angolul, magyarul semmi információ nincs az interneten. (klikk a képekre a nagyobb méretért)


a nagyérdeműa tűzijáték minden valamire való esemény elengedhetetlen része tajvanon. érdekes módon petárdák ezúttal nem voltak...műanyag lótusz virágot engedve eme szökőkútba kívánságunk valóra válik. ugyanitt 30 napos vegetárianus fogadalmat tehetünk, javítva ezzel karmánkon.neoncsónaka víz permet jó ötlet a 35 fokban, a fényképező gépek már kevésbé kedvelik.az istenségek ezúttal kocsikáznak.a piros száj nem rúzs, bétel dió rágástól van.a kuo klán korabeli ruhákban.a hastánc nagyon menő tajvanon.
legyezős tánc.


egy bús lovas.


a 13 (hivatalosan elismert) bennszülött törzs népviseletébe öltözött iskolások.bemutató napernyővel és labdával. tényleg nagyon ügyesek voltak és egyszerre csinálták.kislányok legyezőkkel.motoros bemutató a főtribün előtt.az oroszlánok sem hiányozhattak.ez nem tom mi volt. valami patkány vagy kutya.ezek az indiánok nagyon eltévedtek.ők asszem virágok akarnak lenni.


ezzel vége az első résznek. folyt. köv., de aki nem tud várni; még több fotó itt, az est második feléről is.

No comments: