Tuesday, July 22, 2008

utcai színház

az utcai színház remek példa arra miként fér meg a modern és a hagyományos egymás mellett, egy olyan (talán mondhatjuk) világvárosban mint tajpej. ez a szórakoztatási forma persze azért inkább a vidékre (és ott is csak egyre ritkábban) jellemző de szerencsémre a lakásomtól öt percre lévő kis (taoista) templom és egy ingatlan iroda(!) szervezésében évente két-háromszor ugyanaz a társulat felüti sátrát, hogy szórakoztassa az összegyűlt 30-50 fős közönséget és a környék egyetlen nagyorrú "fotósát". (a képek, rájuk kattintva, nagyobb méretben, illetve ezen a helyen jobb minőségben és bővebb számban megtekinthetőek)

a helyszín egy sikátor, jobbra a (ezen a képen nem látható) az említett templom


egy unalmasabb rész


rálátás a "templom udvarról"


akció a színpadon, némi akrobatikával... a telefon szám (tajvanon már régóta 8 jegyűek) a szponzor ingatlan irodáé.

még több akció. a háttérben az ütős hangszerek. az idők változását mutatja, hogy a férfi szerepeket is nők alakítják.



a színpad/öltöző a kíváncsi szemszögéből...

még egy kép oldalról.


az odaadó közönség I.


az odaadó közönség II. a bal oldalon az említett kis templom. középen a távolban (az utca lámpa felett) a három kupola (az ötből) 40 emeletes luxus apartmanok a dahan folyó partján.


a színpad hátulról, bancsao utcarészlettel. a jellegzetes (kelet-)ázsiai nagy neon kereszt (bármilyen színű lehet) kersztény (presbiter, luteránus vagy valamelyik más "kisebb" egyház) "templomát" jelöli. magyarul, valószínűleg a ronda lakóházban bérelnek egy emeletet istentiszteletekre/összejövetelekre.

No comments: